Ako čujete nekoga kako govori dok vi čitate ili pišete, vaša produktivnost se može smanjiti čak za 66 odsto, navodi Džulijan Trežr. Istovremeno, sve većom popularnošću otvorenih i višenamenskih radnih prostora, povećava se i zvučni pritisak na kancelarijske radnike. Interface je sarađivao sa stručnjakom za zvuk Džulijan Trežrom na holističkom zvučnom dizajnu. Kako kaže u jednom od svojih TED razgovora: „Arhitekte treba da koriste uši“.

Generalno, zaposleni će se osećati nadahnuto ako im je omogućeno kretanje, ali otvoreni radni prostori predstavljaju prave akustične izazove. Interface-ov modularni tepih je razvijen upravo za promenjivo radno mesto. Efikasno apsorbuje zvuk i smanjuje udarnu buku, a idealan je i za odvajanje područja za različite aktivnosti, od saradnje i koncentracije do opuštanja i rekreacije.

Udarna buka

Pomeranje stolica i koraci koji odzvanjaju su primeri udarne buke. Dobro akustično okruženje rezultat je mnogih faktora, ali za efikasno upravljanje bukom od koraka i drugih uticaja, nijedno rešenje za podove nije efikasnije od tepiha.

Udarni zvuk, izmeren u decibelima, govori nam koliko je zvuka izolovano iz susednog prostora.

Za većinu projekata, zvučna i ergonomska udobnost mogu se postići specifikacijama standardnih Interface tepih ploča.

Poboljšane akustične podloge, SONE® i Interlay, mogu se koristiti za velike radne prostore ili ograničiti na manja područja koja imaju složenije potrebe.

Izvor: https://www.interface.com/EU/en-GB/about/modular-system/Acoustics-en_GB

Autor: Interface.com

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter