Vreme je da unesete boju u vašu kancelariju

Boje koje birate za svoju kancelariju ostavljaju svoj trag na kulturi kompanije, identitetu brenda i dobrobiti zaposlenih. Prošli put smo se bavili uticajem toplih tonova crvene boje na vaš prostor. Ovog puta vam predstavljamo način kako da u svoju kancelariju unesete jednu od naših omiljenih boja: zelenu.

Prilikom dizajniranja kancelarije, i najmanji detalji su veoma važni. Boje koje izaberete da inkorporirate u radno mesto kroz materijale, nameštaj, dodatnu opremu, itd. ostavljaju svoj trag na organizacionoj kulturi, identitetu brenda i sreći zaposlenih. Kako je potrebno odluke sa ovakvim uticajem na radnu sredinu donositi svrsishodno, detaljno ćemo se baviti jednom od naših omiljenih boja: zelenom.

Panton je izabrao Greenery kao boju 2017 godine, posle posmatranja naše trenutne, globalne kulture. Sveža nijansa zelena sa primesom žute, koja posdeća na proleće i nove početke. Jarki, revitalizirajući kvaliteti koje sadrži Greenery su slični boji Wasabi od Steelcase-a. Zelene nijanse poput Wasabi začinjuju prostor svojom bujnošću, bude u nama novu energiju, revitalizuju i ponovo nas povezuju sa jedinstvom prirode. One su utešne i uzbudljive, poput izdanaka ili svežih zelenih jabuka.

Psihologija boja

Sa porastom svesti o biofiliji, teorije da postoji instinktivna veza između ljudi i prirode, današnja radna mesta stavljaju akcenat na unošenje prirodnih elemenata u kancelariju. Istraživanje koje je sproveo Steelcase dalje dokazuje da inkorporiranje zelene boje može pomoći u poboljšanju dobrobiti zaposlenih. Sa obzirom da se zelena boja može često videti u prirodi, organski i živahni kvaliteti koje ima Wasabi imaju sposobnost da nas opuste i probude. Zelena simbolizuje život i vitalnost, unoseći dašak svežeg vazduha u zatvorene prostorije.

Mislimo da zelena, poput naše Wasabi nijanse, izgleda sjajno sa širokom paletom ostalih boja koje dozvoljavaju raznovrsnost upotrebe i različite vibracije. Na primer, upotreba zelene sa belom bojom ili tonovima drveta stvaraju zen atmosferu i umirujuću sredinu. Sa druge strane, kada se upotrebi sa sivim i crnim bojama, dobija se moderan i sofisticiran ambijent.

Savršeni parovi

Korišćenje zelene boje može otvoriti vaš prostor smelo na sledeće načine:

Uklapa se sa zemljanim tonovima i drvenim nameštajem, stvarajući prirodno sklonište od gradske vreve.
Naglašava odsustvo jarkih nijansi u prostorijama sa belim i sivim osnovama.
Dopunjuje duboke i zrele ljubičaste.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter