Naša kreativna arhitektica Irina Jankovska donosi savete kako da svoj radni prostor kod kuće pretvoriš u radnu oazu u kojoj je obavljanje posla prava uživancija!

1. Lokacija!

Za pozicioniranje kancelarije unutar doma, prvo trebate razmisliti kada i kako obavljate svoj posao. Odaberite lokaciju sa prisutnošću prirodne svetlosti i pogledom, dok u prostoru bez prozora, iznad stola pozicionirajte lepu fotografiju ili svoju stolicu smestite sa pogledom na ulazna vrata.

2. Radni sto u centru pažnje

Pri odabiru stola obratite pažnju na 3 stvari:
a) Dimenzije koje odgovaraju vašem načinu rada, zavisno o radu na laptopu ili desktop računaru sa više ekrana.
b) Ništa izgled kućne kancelarije ne čini zatrpanim, kao što ga čine isprepleteni kablovi. Pripazite da vaš sto uključuje prostor na ploči stola sa utičnicama ili držače kablova.
c) Pružite sebi opciju da dok radite možete da stojite. Odabir usmerite na moderniji radni sto koji omogućava i sedeće i stajaće načine rada.

3. Udobnost je krucijalna

Uložite u dobru radnu stolicu. Satima sedite u svojoj stolici dok radite, zato je lepa, ergonomska i udobna stolica vredna svakog novca.

4. Zidove obojite u tonove koje volite

Boja koja motiviše rad. Za neke ljude to je svetla i živahna paleta poput narandžaste ili limeta zelene, dok drugi trebaju smirujuće nijanse poput botaničko zelene ili ‘morska pena’ plave za dobru motivaciju. Takođe, u obzir treba uzeti i zidne tapete.

5. Prilagodite osvetljenje

Prostorija sa pregršt svetlosti će smanjiti naprezanje očiju i potencijalne glavobolje. Pozicionirajte monitor tako da nema odsjaja od prozora ili padajuće svetlosti iznad glave i postavite malu radnu lampu na sto za potrebe određenih zadataka. Važna stvar koju treba uzeti u obzir prilikom odabira svetla za radni prostor; belo svetlo povećava produktivnost dok žuta svetlost može izazvati osećaj umora i manje produktivnosti.

6. Maksimizujte prostor

Organizacija je posebno kritična u malim prostorima. Dodaci poput stolnih organizatora, Mobile Caddy (vešalica za torbu), lična viseća konzola na stolu, police, i sl., može pomoći organizaciji vašeg radnog prostora dok vam svi alati ostaju nadohvat ruke.

7. Unesite lični stil

Vaša kućna kancelarija bi trebala biti pravi prikaz vaših ličnih vrednosti i stila. Inspirišite se. Odaberite komad dobrog slikarskog dela, uokvirite vama posebnu fotografiju za radni sto – koja će vas motivisati da stvarate i svoj posao uviek dovodite do kraja.

8. Dekorišite prostor biljkama

Kada provodite puno vremena u prostoru, biljke vam pomažu da se osećate povezani sa spoljnim svetom. Velika masivnija biljka, vaza sa cvećem, ili sukulenti, takođe dodaju finu dozu boje vašem radnom prostoru u kući.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter