Bez obzira na vrstu radnog mesta kog dizajnirate, izuzetno je važno dizajnirati stimulativno okruženje na angažman zaposlenih. Kada se radnici osećaju korisno na svom radnom mestu, to pozitivno utiče na njihov radni efekat i zadovoljstvo poslom. Zaposleni je srećan što svakodnevno odlazi na posao, uživa u poslu koji obavlja, oseća se povezanim sa kolegama i generalno je ponosan što radi za svog poslodavca. Ali, u Steelcase Global Workplace izveštaju, istraživanje je pokazalo da je samo 13 odsto globalnih radnika visoko angažovano i vrlo zadovoljno na radnom mestu, dok je 37 odsto ili osrednje ili jako demotivisano.

Mnogi činioci utiču na sreću zaposlenih, ali radno okruženje igra značajnu ulogu u podsticanju angažmana radnika. Jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje produktivnosti zaposlenih je strateška upotreba boja. Šareni dizajn kancelarije je pun vizuelnog interesa i može čak uticati na rezultat. Psihologija boja je suptilna, ali predstavlja efikasan način za poboljšanje produktivnosti zaposlenih, a ponekad samo mali delić boje kroz kancelarijski nameštaj ili pribor može da učini puno.

Crveni tepih

Niko ne voli da se oseća vezanim za jedno mesto čitav dan, pa nije ni čudo da radnici na visokim pozicijama obično zahtevaju da imaju mogućnost kretanja i menjanja položaja tokom dana. Da biste podstakli kretanje, dodajte crvene detalje. Crvena je izuzetno moćna, uzbudljiva boja poznata po podsticanju pokreta i povećanju energije. Tepisi, poput onog prikazanog na fotografiji, sjajan su način za dodavanje crvene nijanse na radno mesto i, ako su pravilno raspoređeni, mogu dodatno podstaći kretanje zaposlenih.

Kancelarijska oaza

Mogućnost korišćenja mobilne tehnologije na radnom mestu izrazito je važna za poboljšanje efekta. U Global Workplace izveštaju o radnim mestima, 88 odsto visoko angažovanih radnika izjavilo je da mogu da biraju gde će da rade u kancelariji na osnovu zadatka koji obavljaju.

Pri dizajniranju radnog mesta na kom radnici imaju takvu vrstu slobode kretanja, razmotrite namenu određenih područja za koja birate boje. Na primer, mnogi radnici žude za mogućnošću povlačenja u mirno, udobno mesto gde mogu da rade sami kada im je stvarno potrebna koncentracija. Budući da je plava boja povezana sa osećajem spokoja i pokazalo se da podstiče koncentraciju, potražite načine za dodavanje plavog tona tim prostorima.

Stolice Hosu Lounge iz Delightove ponude savršeno funkcionišu u fokus zonama. Ne samo da su dostupne u lepoj nijansi plave boje, već svojim konvertibilnim stilom omogućuju ljudima da rade na najudobniji način.

Retko ko ikada radi zaista sam. Radnici moraju da budu u mogućnosti da sarađuju jedni sa drugima, tako da je izuzetno važno da imaju prostor za saradnju koji dozvoljava fokusiranje na zadatak. 94 odsto zaposlenih i zadovoljnih radnika kaže da im radno okruženje omogućuje rad u timovima bez ometanja.

Kada ljudi rade kao tim, često moraju da planiraju ili generišu ideje. Žuta i narandžasta su boje povezane sa kreativnim razmišljanjem i energijom, tako da dodavanje nijansi ovih boja kroz stolove ili stolice u kolaborativnim prostorima, kao što je konferencijska stolica Massaud, može da stvori iskru inspiracije koja će pomoći radnicima da pronađu nove i inovativne ideje.

 

Delight Office Solution

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter