Tepih podovi uglavnom imaju dug životni vek, ali to uglavnom zavisi o kvalitetu tepih ploča, količini prometa na vašem podu i usvojenom rasporedu održavanja. Iako redovno čišćenje i pravilno održavanje mogu povećati životni vek vašeg tepiha, redovna upotreba znači da će kad tad biti potrebno zameniti ih.

Neki od znakova koji mogu ukazivati ​​na to da biste trebali zameniti tepih mogu biti očigledni, dok je druge teže primetiti. U ovom smo članku istakli neke snažne razloge i znakove koji upućuju na potrebu zamene tepih podova.  

Problemi s plesni ili bakterijama

Neaktivna i zatvorena radna mesta povećavaju rizik od plesni, gljivica i bakterija na tepih podovima. Ako na svom tepihu primetite tragove ili mrlje koji ukazuju na problem s plesni, neophodno je što brže čišćenje područja kako biste sprečili širenje bakterija na celo područje. Međutim, u nekim ćete slučajevima primetiti da zamena tepiha postaje jedina opcija.

Ako koristite tepih ploče Interface znali biste da svoje proizvode stvaraju na siguran i efikasan način tako da ploče tepiha traju duže i ostaju sveže.

Intersept®, Interface-ov zaštićeni konzervans, trajno je ugrađen u primarnu podlogu svih modularnih tepih ploča, kao i u preporučeni lepak. Nudi zaštitu od bakterija i plesni koje mogu uticati ne samo na životni vek tepiha već i na kvalitet životne sredine u zatvorenom.

Interface-ov konzervans Intersept® nudi zaštitu od bakterija i plesni na tepih pločama.

 

Tvrdokorne mrlje

Postoje razne tehnike uklanjanja mrlja koje vam pomažu vratiti prvotni izgled tepiha. Međutim, biće efektivne ili će barem malo zavisiti o kvalitetu tepih ploča i kvalitetu tkanja koje se koristi za njegovu izradu. Takođe, vrsta hemikalije kojom se rešavate mrlja. Ona može biti iznenađenje, a i određeni tretmani mogu doneti više štete nego koristi.

U određenim slučajevima je neizbežno zameniti tepih podove ili samo područje na kojem je problem vidljiviji s novom podnom oblogom, kako biste se u potpunosti rešili problema.

Jednostavna i brza zamena pojedinačne podne obloge.

 

Ako je problem pod kontrolom, dublje čišćenje može vam biti od pomoći. Interface ima program čišćenja i održavanja kako bi vaš pod bio dugotrajan, higijenski i lep kao što je bio prvog dana njegove ugradnje.

Neugodni mirisi

Miris u bilo kojem prostoru može zaista odvratiti udobnost prisutnih i ozbiljno uticati na radnu produktivnost. Miris je pokazatelj da podovi mogu biti leglo buđi ili bakterija. Pokušajte s dubinskim čišćenjem i ako se problem nastavi, više je nego verovatno da vam trebaju novi i sveži tepih podovi. 

 

Rebranding ili dizajn enterijera

Ako radite na renoviranju dekora u vašem prostoru, zamena tepiha za usklađivanje sa novim standardima brenda i ostalim elementima u enterijeru postaje neophodna. Podovi su najuočljivije područje bilo kojeg prostora, važno ih je uključiti u svoj plan obnove. 

Tepih ploče su veoma isplativo rešenje, lako se postavljaju čak i u sobe neobičnog oblika, trajne su, održive i raznolike kako bi vaš prostor izgledao sveže i živopisno. Proverite više o prednostima tepih ploča

Ako su vam potrebne dodatne pojedinosti ili da treba da razgovarate s našim stručnjacima kako biste bolje procenili podove, kontaktirajte nas

Izvor: Interface.com

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter