‘’Open space’’ kancelarije veliki su izazov za dizajnere i arhitekte. Na koji način u kancelariji, koja je podeljena s nekoliko pregrada uz evidentan manjak privatnosti, dizajnirati prostor u kojem će zaposleni i osoblje osećati fizičku, emocionalnu i kognitivnu udobnost? 

Steelcase istraživanje pokazalo je da okolina koja sadrži kombinaciju udobnosti, funkcionalnosti i emocionalnog zadovoljstva potiče zaposlene na maksimalnu produktivnost. Takvu viziju mi svakodnevno implementiramo u nameštaj i dizajniranje prostora pa smo  kreirali tri ideje koje biste mogli iskoristiti u vašem sledećem uređenju kancelarije.

Koristite nameštaj kao arhitektonska rešenja

Kreirajte različite pregrade u kancelariji, ali istovremeno zadržavajući osećaj otvorene, društvene okoline i to na način da o nameštaju razmišljate kao o arhitektonskom rešenju.
Kabine i pregrade stvaraju osećaj konferencijske dvorane, a pritom omogućavaju i ostalima da se priključe. Takvi prostori služe timovima kao mesta sastajanja i timskog rada, istovremeno ih odvajajući od većih grupa dok su blizu svojih radnih mesta.

kreiranje 11

Kreiranje mesta za osamljivanje

U ‘’open space’’ kancelarijama obavezno je osigurati kutak gde se zaposleni mogu osamiti i imati privatnost. Privatne ‘’enklave’’ omogućavaju da zaposleni budu lako dostupni dok istovremeno uživaju u ličnom vremenu. Napravite poželjne privatne prostore s inspirativnim nameštajem koji podržava rad u neformalnijim položajima, na primer, privatni stolovi, lounge fotelje i lako dostupni izvori struje.

kreiranje 22

Sjedinjene lounge zone

Sedenje u formalnom položaju nije uvek preduslov za kreativnost i produktivnost. Neformalni ”lounge” položaji deluju opuštajuće, redukuju stres i uopšte stvaraju osećaj udobnosti.

Sjedinjene lounge zone u vašoj ‘’open space’’ dizajniranoj kancelariji ističe udoban lounge nameštaj. Podstaknite osoblje da iskoristi brojne prednosti lounge prostora poput opuštanja usred radnog vremena, i to na način da vi pokažete inicijativu i iskoristite takav prostor. Zaposleni će početi koristiti lounge zone kada primete da ga koristi menadžment.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter