Prilikom dizajniranja prostora za današnje zaposlene, najbolje rezultate ćete postići upravo ako se fokusirate na njihove potrebe, i radno mesto pretvorite u podsticajnu i udobnu okolinu koja će stimulisati vaše marljive radnike.

Odvojite trenutak i opišite šta vam padne na pamet kada zamislite modernu prostoriju. Verovatno u glavi imate slike tankog, uglađenog nameštaja i minimalističkih ukrasa. Sada, umesto da razmišljate o prostoriji, usmerite svoje misli na modernog muškarca ili modernu ženu. On ili ona verovatno žure na sledeći sastanak, pripremaju teme govora koje će održati, odgovaraju na SMS poruke i usput razgovaraju sa nekim od kolega – sve u isto vreme. Zapitajte se: zadovoljava li slika moderne prostorije koju ste zamislili potrebe modernih radnika/

Prilikom dizajniranja prostora za današnje zaposlene, najbolje ćete rezultate postići upravo ako se fokusirate na njihove potrebe i da radno mesto pretvorite u podsticajnu i udobnu okolinu koja će stimulisati vaše marljive radnike. Mobilne tehnologije činile su se kao dobar način da radnici budu produktivni u pokretu. Međutim, one nisu dovoljne. Potrebe za saradnjom, timskim radom ili pak za koncentracijom na određeni individualni projekat, su samo neki od razloga zašto se radnici vraćaju u kancelarije. Izgled radnog prostora je dakle dobio na važnosti, a to je podstaklo renesansu u području dizajniranja kancelarijskih prostora.

Kako se zaposleni sve više vraćaju u kancelarije, zastareli radni prostori neće moći da zadovolje njihove potrebe. Novi radni prostori trebali bi da budu kombinacija modernog izgleda i autentičnih zaposlenih. U lepe prostore se isplati ulagati jedino ako su i produktivni.

Delight Office Solution pruža rešenja s obzirom na celokupnost potreba radnika, te savetujemo 6 načina za modernizaciju radnog prostora. Kako se zaposleni osećaju u prostoru je jednako važno kao i fizičko zdravlje i sposobnost rešavanja problema. Zagovarajući kompletnu dobrobit zaposlenih (fizičku i psihičku), dajemo vam 6 predloga za modernizaciju radnog prostora.

  1. Demokratizujte prostor.

Poput zdravog prirodnog ekosastava kojeg odlikuje raznolikost, i vaša kancelarija se mora sastojati od različitih prostora prikladnih za obavljanje različitih zadataka. Neka vaši radnici sami odaberu odakle će raditi, nezavisno od toga na kojoj su poziciji unutar kompanije. Veliki sastanci, razgovori u manjim grupama i osigurisana privatnost u trenucima individualnog rada su potrebe modernih zaposlenih. Delight Office Solution predlaže novi model Framery 2Q koji udvostručava vašu efikasnost prilikom susreta i razmene ideja grupe od 4-6 osoba, uz sastav zvučne izolacije koji sprečava stvaranje buke unutar kancelarijskog prostora. Unutrašnjost Framery telefonske kabine možete da uredite prema svojim željama i pritom da  stvorite sopstvenu prijatnu atmosferu za rad. Tehnička stanica pruža fiksnu komponentu sa 3 utičnice i 2 dvostruka USB brza punjača uz mogućnost odabira nosača zaslona ili bele ploče. Vrlo atraktivnog futurističkog dizajna istovremeno predstavlja praktično i moderno rešenje za svaki kancelarijski prostor.

Za bolji dan u kancelariji, bez bučnog okruženja! https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/prostorna-rjesenja/framery/

  1. Podstičite kretanje i rad u različitim položajima tela.

Omogućite radnicima da rade u onom položaju koji njima odgovara – ležeći, stajaći, sedeći, hodajući, itd. Delightov prvi predlog za ugađanje različitim telesnim građama svih zaposlenih je automatska, podesiva radna površina Ology stola. Uz promenjivu visinu radne površine, Ology sto sadržava dodatnu podršku korisnicima prema potrebama tehnologije, privatnosti i saradnje.

Strateški modernizujte svoje kancelarije sa podesivim stolovima: https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/uredski-stolovi/ology-4/

  1. Neka vam priroda bude uzor.

Iako je i to važno, nije dovoljno samo dodati biljke u radni prostor – birajte raznolikost umesto jednoličnosti. Uključite u vaš prostor prirodno složene materijale te mnoštvo različitih oblika, uzoraka i tekstura. Uz odabir Interface modularnih podnih obloga možete direktno uticati na poboljšanje života ljudi koji se tim prostorom koriste. Za stvaranje biofilnog okruženja odaberite Interface podne obloge čijom implementacijom istovremeno utičete na zaštitu okoline odabirom materijala i postupaka koji smanjuju štetne uticaje na ekološki sastav.

Stvorite vezu između prirode i prostora: https://www.delightoffice.hr/podne-obloge-hr/page/2/

  1. Mislite na radni učinak.

Najinspirativniji prostori trebaju da pomognu ljudima da ostvare značajan napredak u svom radu. Uklopite u vaš prostor tehnologiju koja radnicima olakšava saradnju, podstiče kretanje te im omogućava da se usresrede. Pomozite zaposlenima da pronađu svoja omiljena mesta u kancelariji kako bi obavili posao, i pružili organizaciji povratnu informaciju o tome koji prostori funkcionišu. Delight Office Solution za povećanje radnog učinka savetuje Media:Scape, rešenje dizajnirano za povezivanje i saradnju zaposlenih uz integrisani pristup tehnologiji.

Otvori. Spoji. Podeli: https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/konferencijski-stolovi/media-scape-3/

  1. Omogućite radnicima privatnost.

Uravnotežite želju za otvorenošću sa ljudskom potrebom za samoćom. Stvorite prostore koji podržavaju usresređen rad kao i oporavak od istoga. Steelcase Officebricks velika dvorana za sastanke omogućava vam pristup sastancima jedan na jedan, video konferencijama, opuštanju i drugim aktivnostima koje zahtevaju izolaciju bez napuštanja kancelarijskog prostora.

  1. Podstičite personalizovanje prostora.

Stvorite prostore koji su prilagođeni organizaciji, kao i pojedincu. Neka samoizražavanje i autentičnost budu prioriteti, a ne savršenstvo. Modernizacija radnog prostora ne mora da bude ni zastrašujući ni veliki poduhvat. Ako stavite dobrobit svojih zaposlenih na prvo mesto, vaša kancelarija može da bude na čelu renesanse dizajniranja kancelarijskih prostora i da postane mesto gde svi žele da budu.

Izvor:  https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/collaboration/6-workplace-updates-for-the-office-renaissance/

Autor: Rebecca Charbauski

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter