Nije tajna da je originalnost prioritet. Otkako smo shvatili da treba da prihvatimo sopstvene nesavršenosti zbog kojih se ističemo u masi, jedinstveni, specifični detalji pobedili su jednoličnost. Naravno, ova promena perspektive utiče na sve aspekte naših života, uključujući i radno mesto.

„Ljudi traže autentičnost. Za razliku od trendova koje pokreće tehnologija, uočili smo porast svesti u okolini i sve veću popularnost reciklirane robe u odnosu na luksuzne predmete“, kaže Julie Yonehara, dizajner površinskih materijala u kompaniji Steelcase.

Kombinujući potrebu za autentičnošću i kontinuisanu predanost održivosti materijala, kompanija Steelcase je otkrila način na koji kupcima može da ponudi jedinstvene komade koji su lepi, bezvremenski  i ekološki prihvatljivi. Komadići neiskorišćene tkanine skupljaju se i prešivaju u nove tekstilne proizvode. Komadi drva koje pre niko nije želeo ni da pogleda jer su bili neravno isečeni, sada su zvezde među jedinstvenim komadima.

Koža je dobila svoje mesto.

„Prirodna koža je najbolji pripovedač kada govorimo o drevnom procesu koji je čovečanstvu dao izvorni održivi materijal. Ništa na svetu nije poput kože“, kaže Daryl Calfee, potpredsednik sektora za marketing u kompaniji Moore & Giles.

Kompanija za proizvodnju kože sa sedištem u Virginiji, koju je 1933. godine osnovao Donald Graeme Moore, je najnoviji partner kompanije Steelcase. Već više od 85 godina ova kompanija ima misiju da obogati, nadahne i osigura proizvode za svoje klijente, kupce i zajednicu.

„Verujemo u dobar odabir, a ne u česte promene. Najodrživija praksa na svetu je korišćenje materijala koji sa vremenom postaju sve bolji, uprkos trošenju. Upravo je koža jedan od tih materijala“, kaže Calfee.

Za kompaniju Moore & Giles partnerstvo sa kompanijom Steelcase je imalo smisla jer obe kompanije veruju da se održivost odnosi na stvaranje i podržavanje gospodarskih, ekoloških i socijalnih uslova koji omogućuju ljudima i zajednicama da ostvare svoj puni potencijal.

„Uočili smo porast svesti o načinu na koji se proizvod lansira na tržište, odakle dolazi i kako je stvoren. Naše prirodne kože su dobar dokaz da postoji ogromna želja za autentičnim proizvodima, jer se na njima vidi iskren trud“, kaže Calfee.

Stopostotna koža koja je dobijena od maslinovog lišća, koju proizvodi tvrtka Moore & Giles, sada je dostupna i u ponudi kompanije Steelcase pod nazivom Terra. Posebnim „wet-green®“ procesom proizvodi se u Španiji, u raznim živopisnim bojama, i pruža prozor u svet održive kože. Ova ekološki prihvatljiva metoda bazira se na korišćenju otpalog lišća sa maslina, a slična je pripremi čaja.

Nakon sunčanja, kože se podvrgavaju sušenju na otvorenom, a proces se završava dodatkom prirodnih ulja. Tako proizvedena koža ima prirodniju estetiku te prikazuje sve inherentne karakteristike kože.

Sa preko 110 zaposlenih, uglavnom u Lynchburgu, tim deluje u istom poduzetničkom, autentičnom duhu u kojem su i osnovani.

„Kada jednom vidite, dodirnete i osetite miris naše kože, nećete moći da prihvatite ništa manje“, kaže Calfee. „A tim kompanije Moore & Giles pretvara odlazak na posao u pravo veselo putovanje“.

Istražite galeriju slika kako biste saznali više o drugim održivim površinskim materijalima kompanije Steelcase: https://www.steelcase.com/eu-en/finishes/

Izvor: https://www.steelcase.com/eu-en/research/articles/topics/finishes/attainable-sustainable-leather/

Autor: Steelcase.com

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter