Rastući trendovi za povezana radna mesta

Ljudi nisu stvoreni da non-stop rade u mreži telefonskih poziva, sastanaka i e-mailova, pod konstantnim bljeskom fluorescentnih svetala. Da bi zaposlenima vratili malo duševne i fizičke energije koju svakodnevno troše, mnogi poslodavci uklapaju tihe sobe u poslovne prostore – tako da zaposleni mogu bar nakratko da pobegnu u oazu mira i samoće kao i da se oporave, pogotovo tokom ovih letnjih meseci. 

Ono Što treba svakoj kancelariji!

Svrha

Tihe sobe namenjene su ispunjavanju telesnih i duševnih potreba zaposlenih. To bi trebalo da bude višenamenski prostor za oslobađanje od stresa i prevelike opterećenosti, meditaciju, čitanje i sl.

Raspored

Kako bi ova soba promovisala unutrašnji mir i tišinu, raspored nameštaja trebalo bi da bude otvoren i uredan, tako da se osećaji slobode u prostoru reflektuju u umu. Nameštaja bi trebalo da bude minimalno i trebalo bi da bude lak za premeštanje, npr. prikladni komadi bi bili meditacijski jastuci i mali, niski stolovi. Za jednostavnost i udobnost Delight tim preporučuje stolicu iz Massaud kolekcije.

Razmatranja

Postoje određeni detalji koje treba uzeti u obzir prilikom uklapanja tihe sobe u poslovni prostor. Delight preporučuje da tiha soba bude locirana u centru prostora, kako bi bila dostupna svim zaposlenim. Takođe bi trebalo da bude zvučno izolovana ili dovoljno udaljena od buke glavnog radnog prostora kako bi se uklonile sve smetnje. Prostor bi trebalo da bude slabije osvetljen, bez jarkih, fluorescentnih svetala. Osim toga, nepotrebno ga je ukrašavati umetničkim delima ili jarkim bojama. Tiha soba mora biti blaga, opuštajuća i neutralna.

Pravila

Odredite pravila za tihu sobu i proverite razumeju li ih zaposleni. Iako će smernice biti prilagođene individualnim radnim okruženjima, trebalo bi da uključuju sledeće: svi korisnici tihih prostorija treba da budu tihi, osim ako saradnici ne učestvuju u planiranoj grupnoj raspravi. Zatim, korisnici ne bi trebalo da ometaju jedni druge – to znači da nema unošenja hrane, telefona, slušalica ili računara. Ova soba se može koristiti za spavanje i relaksaciju, ali se ne sme koristiti kao izgovor za izbegavanje posla.

Izvor: https://careertrend.com/quiet-room-work-5171.html

Autor: Oubria Tronshaw

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter