Opis proizvoda

Tokom poslednjih godina, individualni rad dramatično se promenio. Korisnici vrlo često sarađuju i mobilniji su unutar radnog prostora; ključ za suočavanje sa smanjenjem vlastitog prostora jeste shvatanje da je prostor ujedno i faktor koji emocionalno deluje na ljude. Prema Steelcase-ovoj i IPSOS anketi, 46% zaposlenih u evropskim zemljama izjavljuje da pati od bolova u leđima najmanje jednom nedeljno. 63% priznaje da ne podešava mehanizme svoje kancelarijske stolice (TNO).

Kao odgovor na najnovije trendove u opremanju poslovnih prostora, Steelcase je lansirao novu liniju za sedenje Reply i Reply Air. Ove radne stolice su proizvod kombinacije inovativnog dizajna i specijalizovane tehnologije kao odgovor na svakodnevne potrebe korisnika. Reply portfolio dizajniran je uzimajući u obzir 3 ključna cilja: pružanje trenutne udobnosti, jednostavnost i prilagodljivost. Ova linija nudi 2 dostupna stila, što pruža veliki izbor u smislu funkcionalnosti i dizajna. Isabelle Legall, Director Seating Steelcase International, izjavila je: “Skoro 9 godina svog života provedemo sedeći u kancelariji. Uzimajući to u obzir, udobnost i odgovarajuća potpora su od izuzetne važnosti. Reply radna stolica je posebno dizajnirana kako bi pružila dinamičnu potporu na sve ključne delove kičmenog stuba: gornji, donji lumbalni kao i karličnom delu.

Reply ‘standard’ karakterišu 2 gustoće pene za uravnoteženu lumbalnu potporu, obzirom da gornji i donji deo leđa zahtevaju različite vrste potpore. Gornji deo Reply naslona sadrži gustu penu dok je donji deo prekriven jastukom od meke pene. Reply ‘standard’ takođe uvodi inovativnu tkaninu kojom je obložen. Njegovo posebno svojstvo pruža 50% veću brzinu sušenja naslona u odnosu na standardnu presvlaku; a njegov uzorak stvara dodatnu cirkulaciju vazduha dozvoljavajući veću brzinu sušenja kad se korisnik oznoji.

Nasuprot tome, Reply Air uvodi novu, ekskluzivnu mrežastu tkaninu, baršunastu na dodir, koja se automatski podešava pružajuci tako potporu svakom individualnom pokretu kičmenog stuba. Sa Reply Air radnom stolicom napetost mrežaste tkanine, a samim tim i potpora koju ona pruža, prilagođava se u zavisnosti od sile primenjene na naslon od strane samog korisnika. Ukoliko je potrebno, radna stolica može biti dodatno opremljena lumbalnom podrškom podesivoj po visini.”

Obe verzije radnih stolica poseduju tehnologiju sinhronizovanog mehanizma, koja omogućava da stolica prati prirodne pokrete tela prilikom naslanjanja. Što se više korisnik naslanja, veći stepen težine prenosi se na gornji deo tela, pri čemu je potrebna i jača potpora stolice. Sa Reply i Reply Air radnim stolicama korisnici mogu s lakoćom prilagoditi otpor naslona (tilt-tension) prema sopstvenoj težini i na taj način osigurati individualnu i stalnu potporu.

Isabelle Le Gall, Director Seating Steelcase International, nadovezala se: “Kada se vaša radna stolica ne bi individualno prilagođavala vašem držanju, onda biste mogli sedeti i na tabureu. Reply mehanizmi za podešavanje lako su dohvatljivi tako da ih možete menjati pomoću jednako pristupačnih bočnih ručkica. Ručkice su ujedno i intuitivne zahvaljujući obliku, i sličicama sa pojašnjenjima.”

Svojim dvema verzijama i širokim spektrom opcija i uzoraka, Reply nudi brojne mogućnosti koje pružaju korisniku slobodu izbora temeljem ličnog ukusa. Zahvaljujućim prilagodljivim stolicama, korisnik oseća da je i radno mesto prilagođeno njegovim ličnim potrebama. Reply portfolio dizajniran je da zadovolji glavne izazove globalne organizacije bez ugrožavanja udobnosti i efikasnosti, i da odgovori potrebama ljudi koji sve više rade u timskom okruženju.

Kategorija: Kancelarijske stolice

Preuzmite

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter