Akustika u kancelariji je jedan od najvažnijih aspekata: koliko često, radeći na otvorenom ili u kancelariji sa mnogo ljudi, idete kući sa glavoboljom ili sa utiskom da niste ništa uradili? Razlog je često povezan sa lošom akustikom, tj. šumom raznih kancelarijskih glasova i buke (telefoni, kompjuterski tasteri, itd.) u zajedničkom prostoru, a da se ova reverberacija ni na koji način ne priguši.

Akustični paneli su odgovor na ovaj rastući problem, jer poboljšavaju akustiku prostora i, kao rezultat, smanjuju stres za zaposlene, povećavajući i njihovu produktivnost.

Pored toga, akustični panel u poslednje vreme nije više samo čisto tehnički panel, već je preuzeo i funkciju opremanja i dizajna, obogaćujući i dajući karakter kancelarijama. Mogu se seći i bojiti po potrebama i dizajnu enterijera.

Postoje različite vrste akustičnih panela: za postavljanje na zid, radni sto, pod ili plafon, ali njihovu količinu i pozicioniranje mora da prouči naš specijalizovani tim koji, analizirajući odjek prostora, definiše pravi kompromis za postizanje optimalne akustike.

Što se tiče apsorpcije zvuka, postoje specifični laboratorijski testovi i posledični sertifikati koji definišu klasu apsorpcije zvuka (koja varira u zavisnosti od upotrebe). Svi paneli u našem asortimanu  su sertifikovani i u pogledu akustičke i požarne reakcije.