U potrazi ste za brzim načinom da se smanji stres ili poveća produktivnost? Radnicima koji su u interakciji sa drugima na način koji je prijateljski i zabavan, prema anketama, smanjen je nivo stresa i produktivniji su. Kancelarije koji podstiču pozitivnu i opuštenu komunikaciju među zaposlenima mogu da imaju koristi od poboljšanih odnosa zaposlenih, boljih radnih odnosa i prijateljske kulture gde svako može da uživa. Dobra komunicija često dovodi do boljeg rada.

iStock_000020053701Small-620x471-e1354120007498

Započnite konverzaciju.

Preuzmite vodeću ulogu i povećate efikasnost i produktivnost vašeg tima povećanjem međusobne komunikacije. Vi i vaši saradnici želite da se osećate kao ljudi na poslu, a ne kao šraf u mašini. Da bi se osećali kao ljudi, svi treba da razgovaraju jedni s drugima i budu prijateljski nastrojeni. Dva važna pitanja su: “Šta” i “Zašto”. Pitajte šta je saradnik sinoć imao za večeru. Pitajte zašto su izabrali da okače određeni poster u svojoj kancelariji. Postavljanjem pitanja vi priznajete tuđe mišljenje i stoga ih priznajte kao osobu. Kada se vi i vaši saradnici osećate kao ljudi, svi imaju koristi. Svako, uključujući i vas, biće pod manjim stresom jer ste stvorili otvorenu liniju komunikacije. Otvaranje i prijateljski odnos ublažava napetost koja olakšava da se fokusirate na posao, zatražite pomoć kada je to potrebno, i generalno budeteproduktivniji.
Biti saslušan i cenjen je takođe veliki faktor koji motiviše ljude da daju sve od sebe. Dokazano je da zabava na poslu vodi do bolje produktivnosti.

 

Pitajte i saznajte do čega je vašim kolegama stalo.

Odlazak na happi hour možda izgleda kao zabava, ali zapravo pitati ljude sa kojima radite će vam možda otkriti da je snabdevanje kafom u sobi za odmor i dekoracije šolja na mnogo većem mestu na listi kancelarijskih želja. U stvari, u nedavnoj anketi kancelarijskih istraživanja najpopularniji izbor hrane su uvek kolačići, a zatim pica i krofne. Alkohol je poslednji na listi. Pitati, slušati i staviti zajedno aktivnost koja je zatražena će imati bolje rezultate u pomaganju svom timu da se više zabave, bolje komuniciraju i rade bolje.Kancelarijski nameštaj koji dozvoljava razumnu količinu ličnog izražavanja i slobode prirodno više doprinosi pomaganju ljudima da se otvore.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter