Inspirisan najnovijim trendovima i istraživanjima u psihologiji boja, svetski proizvođač modularnih tepih ploča, Interface, lansirao je dve nove kolekciju, Contemplation i Multichrome.

Razmatrajući uticaje i istraživanja koje su inspirisale nove kolekcije, Mendi Liming, Direktor Dizajna i Razvoja za Interface, objašnjava: “Radna mesta kakva poznajemo se menjaju i suštinski postaju produžetak naših domova. Danas postoji stvarna potreba za radnim okruženjem koje je usresređeno na fizičku, kognitivnu i emocionalnu dobrobit radnika, a boje igraju veoma važnu ulogu u toj nameri.”

“Iako su Conteplation i Multichrome dve veoma različite kolekcije vizuelno, obe su razvijene sa interakcijom između dobrobiti i ambijenta na umu, a odražavaju najnovije trendove u boji.”

Koristeći Hygge (Hygge je koncept stvaranja udobnih i druželjubivih sredina koje promovišu opštu dobrobit, a nastao je u Danskoj) kao ideju vodilju, Contemplation je inspirisan vanvremenskom jednostavnošću skandinavskih enterijera, nudeći utišanu paletu boja stvara toplu, domaću atmosferu sa utišanim ali raznovrsnim bojama.

Geometrijski dizajn Contemplation kolekcije upotpunjava najprodavaniju Interface kolekciju – Composure, koja je lansirana 2014. godine, a nudi širok izbor kombinacija neutralnih boja za korišćenje u komercijalnim prostorima. Inspirisan elegancijom tonova pastelnih boja, Contemplation, je sjajni pozadinski tepih na čiji dizajn je uticao unakrsni vez.

Multichrome je dizajniran sa smelim bojama kako bi upotpunio potrebu za zoniranjem radnih prostora.

“Korišćenje raznolikih boja da bi se definisali specifični prostori ili “zone”, je ključan element vizuelne i mentalne stimulacije zaposlenih”, Mendi objašnjava. “Ne samo da ohrabruje zajedničku kreativnost i kolabioraciju, takođe daje radnicima mogućnost da, krećući se kroz prostor, odaberu idealno okruženje za različite tipove posla.

Dodajući uzbudljiv nov izgled u Interface portfolio, Multichrome-ove smele, futurističke teksture, složene strukture tkanja i mešavine neutralnih i jarkih boja, stvaraju neočekivan izgled osamdesetih, čineći ovu kolekciju savršenom za zoniranje sala za konferencije i neformalnih prostora unutar kancelarija. Kolekcija je isnpirisana “Digital Wave” trendom, koji je popularan među omladinom i odnosi se na retro, futurističku tehnologiju kroz smele, snažne geometrijske šablone.

Dostupne u 12, odnosno 16 boja, Contemplation i Multichrome kolekcije nudi različite količine kontrasta i estetski zadovoljavajuće mogućnosti dizajna.

Obe kolekcije su dostupne u kvadratima dimenzija 50x50cm.

Određen broj starih kolekcija je osvežen kako bi pojačali poziciju Interface-a na polju boja.

Straightforward II je produžetak Straightforward linije koja je osvežena sa 10 novih varijanti boja, uključujući i trendi jarke nijanse. Kao prvi priozvod koje je pomerio granice u ekološkom dizajnu tepih ploča, nudeći mikro resice, sa nasumišnom instalacijom, Straightforward sada uvodi novo predivo dobijeno iz bioloških izvora.

On Line kolekcija, koja je specifično dizajnirana da radi u tandemu sa Off Line kolekcijom, kao pristupna ili prelazna tepih ploča, osvežena je novim bojama i tako je postala lakša za kombinovanje sa širokim izborom Interface kolekcija.

Polichrome Solid and Stiple kolekcije nude 24 jarke, neutralne i pastelne varijacije boja, koje su savršeno koordinisane i pružaju izgled široko vezenog tepiha, i mogu se koristiti za diferencirani dizajn tepih ploča po tepih ploča.

Dizajn tim Interface-a je povećao mogućnosti kombinovanja tepih ploča i razvio paletu boja koja nudi beskonačne mogućnosti koordiniranja novih i obnovljenih kolekcija.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter