Prelazak na kancelariju otvorenog plana je velika promena i može uticati na vaš prostor na više načina nego što očekujete. Vrlo je uobičajeno da se ljudi odluče za ovakvu promenu u dizajnu kancelarije, a prekasno shvate da su neke stvari zaboravili da uzmu u obzir – na primer pohranjivanje stvari.

Otvoreni prostori donose jedinstvene izazove kada je u pitanju pohranjivanje. Svaki zaposleni donosi svoje stvari u kancelariju, bilo da se radi samo o kaputu i torbici ili o drugim sopstvenim predmetima koje donose zbog personalizacije svog radnog mesta. Budući da je u kancelarijama otvorenog plana sve vidljivo, važno je naći način da takvi prostori ostanu dobro organizovani. Problem je u tome što se police i ostali odeljci za pohranu najčešće postavljaju na zidove ili uz pregrade, pa je dosta veliki izazov da pronađemo način pohranjivanja u prostoru gde nema puno zidova. Pohranjivanje u kancelariji otvorenog plana nije nemoguće, ali svakako zahteva novi pristup.

Ako prihvatite otvorenu kancelariju, ne znači da morate da se pozdravite sa policama. Ne samo da su police važne zbog dodatnog prostora za pohranjivanje, već možete da ih iskoristite i za podelu prostora na manje delove. Ključ je u pronalasku police koja izgleda dobro iz svakog ugla gledanja. Mnoge police su dizajnirane da budu postavljene uza zid, a ne da stoje u sredini prostorije.

Freewall2 je odlično rešenje za organizaciju i oblikovanje vašeg prostora, bez petljanja sa arhitekturom. To je samostojeći element koji može da služi kao prostorna pregrada, regal, ostava za sva vaša tehnološka pomagala, spona između dva radna odeljka i još mnogo toga. Uparivanjem polica sa radnim stolovima omogućićete ljudima da zadrže svoje sopstvene predmete na dohvat ruke, a istovremeno ćete nered držati pod kontrolom.

Savršeno rešenje za različite radne okoline potražite na linku: https://delightoffice.rs/kancelarijski-namestaj/prostorna-resenja/

Izvor: https://myturnstone.com/blog/rethinking-personal-storage-in-the-open-office/

https://www.delightoffice.hr/p/uredski-namjestaj/prostorna-rjesenja/free-wall-2-3/

Autor: Turnstone.com

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter