Dizajn kancelarije je od suštinskog značaja u stvaranju produktivnog i prijatnog ambijenta. Dobro dizajnirana kancelarija može koštati malo više, ali to je mnogo jeftinije nego loše dizajniranje. Ne-funkcionisanje kancelarije troši vreme i izaziva frustraciju jer može ometati izvr[avanje osnovnih zadataka. Dobar dizajn rešava ove probleme, ali odli;an dizajn ide jedan korak dalje.

Nikada ne može biti previše svetla
Prirodno svetlo se često previdi u kancelarijskom dizajnu, ali bi trebalo da bude jedan od vaših glavnih faktora prilikom dizajna. Prirodno svetlo nudi mnogo širi spektar boja čineći da lakše vidimo detalje i obavljamo osnovne zadatke. Postoje brojne studije koje pokazuju poboljšanja produktivnosti sa prirodnim svetlom, posebno u proizvodnji. Da bi se poboljšala količina prirodnog svetla u kancelariji, stvorite otvoreno okruženje rušenjem unutrašnjih zidova, koristeći staklene zidove za privatne kancelarije i stolove umesto klaustrofobičnih radnih stanica.

light

Dajte zaposlenima dovoljno prostora
Nije samo važno dati zaposlenima dovoljno velike stolove, već morate uzeti u obzir cirkulacioni prostor. Ovo je prostor u hodnicima i između stolova koji omogućava ljudima da se kreću slobodno. Ne postoji ništa što više uznemirava nego kada imati nekoga ko naleti na vas svaki put kad prolazi.

Napravite prostore za odmor

Prostori za odmor nisu samo mesta gde vaši zaposleni mogu da ručaju – oni pružaju ključno mesto daleko od stola, koje može da podstakne kreativnost. Napravite ovakve prostore za one neformalne razgovore i sastanke. Ovi prostori ukidaju prepreke u komunikaciji i podstiču spontanost u kancelariji.

break

Investirajte u nameštaj

Kompanije mogu doći u iskušenje da štede novac na nameštaju, ali na duge staze, ne štedie ništa.
Ne štedite na nameštaju. Jeftina stolica može izazvati bolove u leđima, doprinoseći žalbama i odsustvovanjima s posla. Investirajte u dobar pokretni monitor u visini očiju da bi se smanjio bol u vratu. Dobar sto će imati sistem da se oslobodi gomile kablova pod nogama koji nerviraju vaše zaposlene i smetaju im.

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter