Budući da je nova godina već u toku, hteli smo da podelimo sa vama naša predviđanja o mogućim vrućim trendovima u dizajnu za 2019. godinu.

Personalizovana radna okruženja

Delight Office Solution drži do toga da su fleksibilnost i dobrobit zaposlenih i dalje glavni faktori koji se uzimaju u obzir kada je u pitanju dizajn kancelarijskog prostora. Budući da i jeste tako, personalizovani i dizajn rastu na popularnosti i u 2019. godini. Zaposleni traže radno okruženje koje zadovoljava njihove individualne potrebe.

Komercijalni direktor kompanije Bruntwood, Andrewom Butterworthom na temu personalizovanog dizajna govori sledeće:

„Ne samo da će [personalizovani dizajn] inspirisati i podstaći radnike na kreativnost, već će negovati dobrobit pojedinaca, podstaći njihov angažman i omogućiti kompanijama da privuku i zadrže najtalentovanije kadrove u svojim granama industrije“.

Staklene zidne pregrade

Sve češće viđamo zahteve za unutrašnjim uređenjem i kancelarijskim elementima koji brišu profesionalnu hijerarhiju između zaposlenih na višim pozicijama i ostatka radne snage.

Naš partner DEKO, minimalističkim i profinjenim dizajnom omogućava prilagođavanje pregada svim tipovima prostora: https://delightoffice.rs/pregradni-zidovi/sistemske-pregrade/

Elementi poput društvenih prostora omogućavaju zaposlenima na različitim pozicijama unutar kompanije da komuniciraju na jednakom nivou, a ne da ih se zastrašuje pozivanje na razgovor u prostorijama upravnog odbora ili službenim salama za sastanke. Ovakva fizička transparentnost ima potencijal da razvije transparentniju kulturu poslovanja kompanije, kao i bolju komunikaciju.

Inkluzivan dizajn radnog okruženja

Inkluzivna radna okruženja biće ono na što ćemo se sve više koncentrisati u nastavku 2019. Časopis Forbes je definisao pojam inkluzivnog okruženja kao prostora „pristupačnosti i iskoristivosti proizvoda“, a to se odnosi na univerzalni kancelarijski dizajn sa posebnim fokusom na elemente poput:

  1. različite fizičke sposobnosti
  2. različite mentalne sposobnosti i mentalnog zdravlja
  3. fluidnosti po pitanjima pola, seksualnosti i identiteta.

Biofiličan dizajn i ekološka osvešćenost u kancelariji

Dobro je poznato da je biofilija veliki hit u području dizajna enterijera, i da nema nikakve naznake da će se to promeniti.

Tokom 2019. godine, kompanije će i dalje da uživaju u brojnim prednostima uklapanja prirodnih elemenata poput organskih materijala, živih zidova, vodenih ukrasa i prirodnog svetla u svoje enterijere.

Sve veća popularnost estetike biofilnog kancelarijskog dizajna označava pomak prema ekološki prihvatljivijim praksama uređenja radnog mesta. Među najvažnijim faktorima ubrzanja ovog pomaka biće preduzimanje mera za smanjenje količine plastike u kancelariji i ograničavanje potrošnje papira.

Kompanije koje nude usluge upravljanja ispisivanjem su odlično rešenje za vas ako želite da  smanjite potrošnju papira za dobrobit okoline i za sopstvenu uštedu.

Opuštanje, oporavak i rekreacija

Uspostavljanje zdrave i produktivne ravnoteže između poslovnog i privatnog života je ono oko čega se vrti ceo proces dizajniranja. Tokom 2019. godine, daćemo doprinos tome koncentrišući se na uvođenje prostora gde osoblje može da pobegne, oporavi se i opušteno da razmeni nekoliko reči sa kolegama.

Primeri kako to da omogućite uključuju:

  1. privatne kabine za telefoniranje
  2. namenski izgrađene društvene prostore
  3. radne kafiće
  4. udobna mesta za sedenje
  5. uvođenje elemenata stambenog dizajna u poslovni enterijer.

Izvor: https://penkethgroup.com/knowledge-centre/office-interior-design-trends-2019/

Autori: Blogs, Knowledge Centre

For a better day @ work!
Prijavite se na
Delightful News
i
saznajte najnovije kancelarijske
trendove i rešenja

Newsletter